Olen joskus lanseerannut tämän naapureilta pöllityn reseptin
lapselle pestonakkeina, ja siksi tätä kutsutaan edelleen. Kyseessä on siis rapeaksi
paistettua tofua ja pestoa nuudeleitten kera. Valmistusaika on maltillinen 20
minuuttia ja annos syödään kokonaan lautaselta, joka on omissa kirjoissani
menestys.
Pestonakit
Pesto
- ruukullinen basilikaa
- valkosipulinkynsi (tai kaksi, jos maistuu)
- desin verran parmesania
- desin verran pinjansiemeniä (käytin auringonkukan siemeniä tällä kertaa, kun muuta ei ollut, mutta pinjat parempi)
- sormisuolaa, mustapippuria
- Oliiviöljyä noin pari desilitraa
Laita kaikki muut paitsi öljy tehosekoittimeen ja surauta rakeaksi. Lisää öljy nauhana, ja surauta vielä muutaman kerran.
Tofu
Paista savustetun makuinen tofu pannulla rapeaksi kaikilta
puolin.
Lisäksi keitä täysjyvänuudeleita ohjeen mukaan. Meille
kolmelle riittää hyvin kahden sellaisen pyörylän verran nauhaa. Yhdistä kaikki
ainekset ja nauti haarukoiden kilahtelusta.
Mulla on sormenpäät liimassa 4-vee synttäreiden
kutsukorttien teosta. Mies esitti toiveen, etten stressaisi kyseisistä
juhlista, kun googlasin ninjamutantin näköistä pinjataa. Pahoittelen, mutta en
tarvitse mindfullnesia, vaikka tarjolla ei tällä aikataululla ole karkkia
täynnä olevaa kilpikonnaa. Teen sen
sitten itse, eli no problemos.
Kuulostaapas hyvälle - varsinkin tuo itse tehty pesto :)
VastaaPoistaOn hyvää, ja helppoa. Itsetehtyä pestoa on melkein aina jääkaapissa hätävaraksi. Se kun käy kaikkeen: leivän päälle, salaattiin, munakkaaseen tai mihin vaan keksii tunkea.
VastaaPoista