tiistai 5. elokuuta 2014

Pestonakit eli tofua pestossa nuudelien kanssa

Olen joskus lanseerannut tämän naapureilta pöllityn reseptin lapselle pestonakkeina, ja siksi tätä kutsutaan edelleen. Kyseessä on siis rapeaksi paistettua tofua ja pestoa nuudeleitten kera. Valmistusaika on maltillinen 20 minuuttia ja annos syödään kokonaan lautaselta, joka on omissa kirjoissani menestys.


Pestonakit

Pesto

  • ruukullinen basilikaa
  • valkosipulinkynsi (tai kaksi, jos maistuu)
  • desin verran parmesania
  • desin verran pinjansiemeniä (käytin auringonkukan siemeniä tällä kertaa, kun muuta ei ollut, mutta pinjat parempi)
  • sormisuolaa, mustapippuria
  • Oliiviöljyä noin pari desilitraa

Laita kaikki muut paitsi öljy tehosekoittimeen ja surauta rakeaksi. Lisää öljy nauhana, ja surauta vielä muutaman kerran.


Tofu

Paista savustetun makuinen tofu pannulla rapeaksi kaikilta puolin.

Lisäksi keitä täysjyvänuudeleita ohjeen mukaan. Meille kolmelle riittää hyvin kahden sellaisen pyörylän verran nauhaa. Yhdistä kaikki ainekset ja nauti haarukoiden kilahtelusta.

Mulla on sormenpäät liimassa 4-vee synttäreiden kutsukorttien teosta. Mies esitti toiveen, etten stressaisi kyseisistä juhlista, kun googlasin ninjamutantin näköistä pinjataa. Pahoittelen, mutta en tarvitse mindfullnesia, vaikka tarjolla ei tällä aikataululla ole karkkia täynnä olevaa kilpikonnaa. Teen sen sitten itse, eli no problemos.


2 kommenttia:

  1. Kuulostaapas hyvälle - varsinkin tuo itse tehty pesto :)

    VastaaPoista
  2. On hyvää, ja helppoa. Itsetehtyä pestoa on melkein aina jääkaapissa hätävaraksi. Se kun käy kaikkeen: leivän päälle, salaattiin, munakkaaseen tai mihin vaan keksii tunkea.

    VastaaPoista