maanantai 4. elokuuta 2014

Parasta Tallinnassa

En halua syödä juuri nyt yhtään ravintola-annosta, kiitos viimeisen lomaviikon.  Kamalaa draamaa tämä elämä taas, täynnä tällaisia kovan luokan ongelmia. Poor me.

Tarjotaan hyvää ruokaa ja viihtyisä ilmapiiri pienille ja isoille. Sitä on ravintolaruokailu Tallinnassa. Tuo yhdistelmä on jotain, mistä emme saa mielestäni täällä tarpeeksi nauttia. Perheravintoloiksi profiloituneissa paikoissa saa usein ruokaa, josta ei kiinnosta maksaa. Ja jos ruoka on hyvää, lapsi joko katsoo piirrettyjä puhelimesta, tai kiukuttelee tylsyyttään ansaiten koko seurueelle murhaavia katseita.  Tallinnan ravintoloihin ovat lapset tervetulleita kiukuttelemaankin, mutta yleensä ei tarvitse mörököllitellä. Pienet asiakkaat on huomioitu viihtyisillä pesillä, joissa aika kuluu ruokaa odotellessa ja sen jälkeen ilman kireetä mutsia ja kireetä lasta.

Parhaat kokemukset tällä kertaa tulivat Rataskaevu 16:sta ja kaikkien muidenkin hehkuttamasta F-hoonesta.  Käytiin myös lounaalla blogimaailman suokkikahvilassa Nopissa matkalla Kardiorgin leikkipuistoon, mutta se oli kyllä näin yhdellä kertaa pettymys. Interiööri oli kaunis, mutta salaattini oli yhtä ankea, kuin meitä palvellut henkilökuntakin. Mukava lasten leikkipaikka löytyi Nopistakin sisältä ja ulkoa, siitä pisteet. Huippupistelistalle pääsee myös kaverin suosittelema Kompressor, jossa ei ollut leikkipaikkaa, mutta niin isot letut, että jäi osin syömättä. Joku voisi ystävällisesti perustaa vastaavan lättytaivaan myös stadiin kiitos.

F-hoone

Nop

Rataskaevu 16

Ilmapiiriä luo myös tyytyväisten minimiesten lisäksi äänimaisema. Rataskaevu 16:ssa soi Bon Iver, Nopissa Dire Straits (joka vähän lohdutti muutoin ankeaa kokemusta), F-hoonessa love will tear us apart jonain bossa nova-versiona ja Kompressorissa soi Wilco, Manicsit, Suede ja Ash nyt ainakin. Ei hikistä hissimusiikkia, vaan pelkästään omaa korvaa hellivää ja kotoisen olon tekevää materiaalia. 

Kompressor


Joudun kyllä varmaan viettämään edessä olevat synttärit Tallinnassa. Oikeastaan onkin jo vähän nälkä ja F-Hoonen pelmenit kiinnostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti