Olen tällä hetkellä karkki-, leivos- ja suklaalakossa. Jälkimmäisestä mainittakoon että siis lakossa tavallisen
maitosuklaan osalta, ei raakasellaisen. Välttelen parhaani mukaan sokeria.
Mulla on kesän tiimoilta jäänyt supervaihe herkutteluun päälle, jonka yritän
katkaista vaikeaan tilaan päässeen sokerinarkkiuden johdosta kylmällä katkolla.
Jääkylmältä tosiaan tuntuu näin neljän päivän jälkeen. Sokerilakko alkoi maanantaina,
tuntuu pahalta vielä näin torstaina. Meinasin olla 30 päivää, en tiedä miksi.
Luku vaikutti sopivan suurelta.
Kaipaan suklaata hurjasti, joten tein korviketta eilen itse.
Lapsi sylki maistiaisen talouspaperiin ja miehen mielestä taikomus ” kaipaa lisää sokeria”. No shit
Sherlock, tässä sitä itseään ei ole.
Mulle kuitenkin maistui ja koska tämä ei ole niiiiiiin hyvää, kuin vaikka
Polly-karkit, en maastoudu sohvalle mässyttämään itseäni kipeäksi.
Raaka pähkinäkookossuklaa
- yksi ja puoli dl kaakaovoita sulatettuna
- kolme rkl raakakaakaojauhetta (tai ihan tavan, ei kait sillä nyt niin väliä ole)
- puolikas tl vaniljaa (sitä ruskeaa luomujuttua, ei mitään sokerihommmia luonnollisesti, koska sokerilakko)
- yksi dl cashewpähkinöitä
- puolikas dl parapähkinöitä
- puolikas dl saksanpähkinöitä*
- viisi kuivattua aprikoosia pilkottuna
- yksi dl kookoslastuja
- yksi rkl agavesiirappia
- sormisuolaa
Leikkaa pähkinät veitsellä pieniksi. Lisää pähkinöiden
sekaan pilkotut aprikoosit, kookoshiutaleet ja vanilja. Sulata kaakaovoi ja sekoita
sen joukkoon kaakaojauhe. Sekoita pähkinäseos yhteen kaakaovoin kanssa ja
levitä astiaan haluamallesi paksuudelle. Lisää päälle sormisuolaa. Laita ”herkku”
jääkaappiin jähmettymään. Valmiina paloitteluun tämä illan ilo on noin parin
tunnin jääkaapituksen päästä.
Salaisuuden siihen, miten selvitä illat ilman sokeria kerron sitten, kun tämä 30 päivää on ohitse. If I make it.
*pähkinät voi toki olla ihan mitä vaan mieli halajaa tai kaapista löytyy.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti