keskiviikko 6. elokuuta 2014

Kylmää keittoa

Ulkona on sata astetta lämmintä, elämme aikaa uunissa. Muutama viikko sitten, kun sisälämpötila oli lähemmäs 30, mies paistoi jotain friikin nyhtöpossusysteemiä kolme tuntia. En kiitellyt, jos näin vois sanoa.

Saatiin kuuman padan sijaan päivälliseksi kylmää keittoa. -- Jokaisesta isosta  syödystä lusikallisesta saat yhden suolatikun, kuului lapsen lahjonta. Hänelle kylmä uutuus oli vähintäänkin epämiellyttävä kokemus. Hän ansaitsi neljä tikkua, itse olisin saanut koko paketin ilman lahjontaa.


Kylmä keitto

  • puolikas kurkku
  • puolikas  kesäkurpitsa
  • yksi paprika
  • kourallinen pieniä tomaatteja
  • yksi persikka
  • kaksi valkosipulinkynttä
  • sormenpään kokoinen pala inkivääriä
  • sopiva kasa korianteria, basilikaa ja ruohosipulia
  • suolaa ja mustapippuria
  • kasvisfondi
  • kiehautettua vettä ja jääpaloja

Laita kaikki käteenjäävät ainekset (mikä upea termi, jonka juuri keksin) tehosekoittimeen. Lisää kiehautettua vettä (kuumaa vettä siksi, että fondi sulaa joukkoon) ja surruta menemään. Tarkasta koostumus ja lisää vettä, mikäli keitto jää liian paksuksi. Lisää lopuksi jääpaloja tehdäksesi keitosta haalean sijaan ihanan kylmää. Lorauta kaunistukseksi ja mauksi oliiviöljyä ja chilikastiketta (meillä oli chili-inkivääriä).

Perustan ehkä seuraavaksi lastenkasvatusblogin.  Tässä ilmainen vinkki numero yksi jo näin etukäteen: jos lapsi ei maista salaatinlehteä, sano että salaattimies tulee ja syö sen. Toimii ainakin ekat viisi kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti