keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Syyspiirakkaa, omenapiirakkaa

Jes, tein sen! Onnistuin tekemään gluteenittoman omenapiirakan, jonka syöminen nikottelematta ei vaadi ehdotonta rakkautta minua kohtaan. Edellinen kokeilu meni noin 95%:sti biojätteeseen. Syynä se, että piirakka maistui 95%:sti biojätteeltä. Mutta tämä kokeilu oli menestys. Jopa niinkin suuri että uskallan kertoa, miten tämä tehtiin.



Gluteeniton omenapiirakka

Taikina

  • 100 g voita
  • yksi dl kookossokeria
  • yksi kananmuna
  • yksi ja puoli dl perunajauhoja
  • yksi dl mantelijauhetta
  • kanelia
  • kardemummaa

Päälle

  • omenoita ja
  • kaksi kananmunaa
  • kaksi dl turkkilaista jogurttia
  • yksi dl kookossokeria
  • kanelia

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja kookossokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Lisää kuivat ainekset. Laita uuniin 175 asteeseen viideksi minuutiksi ja ota ulos. Asettele ompot haluamallasi taiteellisella visiolla esipaistetun pohjan päälle, ripottele päälle kanelia. Vatkaa keskenään kananmunat, jukra ja sokru. Kaada seos teoksen kruunuksi ja paista uunissa vielä noin 20 minuuttia. Uuniajat ovat täysin ohjeellisia, sillä meidän uuni toimii mielestäni tavallista tehokkaammin.

Asian vierestä vielä sananen. Vietin tänään lounaan joogasalissa. Sinne saliin jäi kipeä selkä, stressi ja harmistus. Toisinaan hölmönä hetkenä harmittelen, että miksi löysin joogan vasta muutama vuosi sitten, enkä vaikka 10. Viisas minä tosin tietää, että joogamatkani aika oli vasta nyt, kun olen  siihen valmis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti