maanantai 29. syyskuuta 2014

Paahdettua paprikapestoa

Minulla oli ruokapöydässä lauantaina kaksi ekstralaista, joista toinen rehellisesti arvioi valmistamaani keittoa kommentilla ”viisi ja puoli kymmenestä”. Säästän maailman siltä reseptiltä ja tarjoilen onnistuneen leivänpäällissoossin keitto-ohjeen  sijaan.      
  

Paahdettu paprikapesto
  • kaksi punaista paprikaa
  • yksi dl cashew-pähkinöitä
  • puolikas dl manteleita
  • puolikas dl auringonkukansiemeniä
  • ruokalusikallinen kookosöljyä
  • pala parmesania (omani oli noin 20g)
  • ruukullinen basilikaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Puolita paprikat (poista kodat) ja hiero niihin hieman oliiviöljyä.  Paahda paprikoita uunissa 200 asteessa grillivastuksella noin kymmenen minuutin ajan tai mitä uunisi on mieltä. Laita paprikat uunista oton jälkeen muovipussiin tai kannelliseen astiaan jäähtymään.  Poista paprikoista kuori (edellä mainittu toimenpide auttaa siinä).  Sekoita kookosöljy pähkinä-manteli-siemenseokseen ja paahda nekin uunissa. Aikaa tuo vie viidestä minuutista ylöspäin. Laita paahdetut ainekset, basilika ja juusto tehosekoittimeen. Lisää reippaasti oliiviöljyä, mausta suolalla ja mustapippurilla. Säilytä jääkaapissa kannellisessa purkissa.



Odotan tänään alkanutta viikkoa kovasti, sillä juhlin perjantaina syntymäpäiviäni. Ja lauantaina juhlitaan niitä vielä ystävien kanssa kotipileet-hengessä. Niin siistii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti