Nektariinikuppikakut
- 120 g vehnäjauhoja
- 140 g ruokosokeria
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- hyppysellinen suolaa
- 40 g huoneenlämpöistä voita
- 120 ml maitoa
- 1 kananmuna
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 kypsää nektariinia
Vatkaa jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja voi keskenään kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Lisää varovasti puolet maidosta ja vatkaa lisää. Yhdistä kananmuna, loppu maito ja vanilja ja sekoita. Lisää seos taikinaan varovasti kunnes ainekset ovat sekoittuneet keskenään. Varo vatkaamasta liikaa.
Laita paperiset muffinssivuoat sellaiseen silikoniseen tai metalliseen vuokaan. Nämä tuotokset eivät pysy kasassa ilman vastaavaa tukea. Asettele ohuiksi siivuiksi leikatut nektariinit jokaisen vuoan pohjalle, niin että pohja peittyy ja lisää taikina; sen voi laittaa melkein piripintaan. Uuni lämmitetään 170 asteeseen ja vierasvarat valmistuvat noin 15-20 minuutissa.
Kuorrute
Kolibrileipureiden kirjan ohjeiden mukaan kuorrutetta tulee mielestäni aivan liikaa, siispä puolitin sen. Ja koska kemian osaamistasoni on juuri sitä mitä se on, puolitin ainesosat siis ihan kirjaimellisesti. Onnistui silti!
Vatkaa ensin tomusokeri ja voi yhteen. Lisää sitten yhdistetyt maito ja vanilja. Vatkaa voimakkaasti ainakin viiden minuutin ajan, niin kuorrutteesta tulee ilmavaa.
Kuorrute
Kolibrileipureiden kirjan ohjeiden mukaan kuorrutetta tulee mielestäni aivan liikaa, siispä puolitin sen. Ja koska kemian osaamistasoni on juuri sitä mitä se on, puolitin ainesosat siis ihan kirjaimellisesti. Onnistui silti!
- 125 g tomusokeria
- 40 g huoneenlämpöistä voita
- 1 rkl maitoa
- vaniljaa oman maun mukaisesti
Apurini on aina valmis leivontahommiin. Syy tasan tiedetään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti