tiistai 9. heinäkuuta 2013

Arjen pelastaja – Soijabolognese

Tultiin uimasta väsyneen ja kiukkuisen kaverin kanssa. Pötyä piti saada pöytään äkkiä, ennen kuin lapsi nukahtaa käsiin. Kaappi oli tyhjä ja kauppaan ei jaksanut tai edes ehtinyt, kun sylissä kiukkusi tikittävä aikapommi. Soijabolognesen ainekset löytyvät kuitenkin aina kaapista. Me kun ei lapsen kanssa sitä jauhelihaa syödä. Tällä kertaa tein vielä täydellisen määrän, yleensä kun teen ruokaa koko Jukolan väelle. Aikaa meni 25 minuuttia, jonka jälkeen kahden ja puolen mahan kirjaimellisesti kiljuvaa nälkää päästiin taltuttamaan. 


Soijabolognese

  • yksi sipuli 
  • kaksi valkosipulinkynttä 
  • oliiviöljyä 
  • yksi dl tummaa soijarouhetta 
  • yksi pahvitölkki tomaattimurskaa 
  • mustapippuria 
  • suolaa 
  • savustettua paprikajauhetta 
  • tuoretta basilikaa ja korianteria iso kasa silputtuna (nyt on korianteria kaikessa, kun sitä on terassi täynnä)
  • täysjyväspagettia kaveriksi 
  • päälle ruohosipulia ja lapsi tahtoi myös "etshuppii".

Keitä soijarouhe pussin ohjeen mukaisesti. Siellä aikaa ruskista sipuleita ja valkosipulia oliiviöljyssä. Lisää mukaan keitetyt soijarouheet, tomaattimurska ja mausteet. Keitä kaveriksi täysjyväspagetit ja anna kastikkeen sillä aikaa porista miedolla lämmöllä. Lopuksi lisää vielä yrtit ja anna hautua pari minuuttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti