lauantai 26. lokakuuta 2013

Punajuurikeitto

Keitot on syksyn juttu ja jos vihannesloodassa on kasa punajuuria, pitää niistä loihtia jotain ruokapöytään. Mies taikoi meille keiton. Lapsi ilmoitti ettei tykkää punajuurista eikä aio keittoon koskea. Koski kuitenkin, sillä lauantai on karkkipäivä ja ruoan jälkeen oli tarjolla hänen aina valitsemansa herkku eli kindermuna. Riskiä jäädä suklaamunatta ei otettu.


  • yksi sipuli
  • kaksi perunaa
  • puoli kiloa punajuuria
  • kasvisfondi
  • suolaa
  • pippuria
  • rosmariinia
  • timjamia
  • hippinen cayennepippuria
  • kaksi pientä omenaa
  • desilitra creme fraichea.


Laita oliiviöljyn kanssa kattilaan kuoritut ja lohkotut sipulit, perunat ja punajuuret. Kuullota vihannekset ja lisää suolaa, pippuria, rosmariinia, timjamia ja hyppysellinen cayennepippuria. Lisää kasvisfondi ja kiehuvaa vettä noin litra, niin että kasvikset peittyvät. Lisää kuoritut ja lohkotut omenat siinä vaiheessa, kun vihannekset ovat lähes kypsiä. Aja sileäksi sauvasekoittimella ja lisää vielä creme fraichea. Tarkista maku ja lisää vielä suolaa tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti