maanantai 28. lokakuuta 2013

Kurpitsakeitto

Lapseni tämänhetkinen suosikkikeitto olkaa hyvät. Mennään pidemmittä puheitta suoraan ohjeeseen. Tämä ihanuus ei tarvitse alkusaattelua.



  • yksi myskikurpitsa
  • yksi bataatti
  • yksi sipuli
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä
  • voita
  • kasvisliemi
  • kermaa


Jaa myskikurpitsa neljään osaan ja mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Laita uuniin 30 minuutiksi 190 asteeseen (tämä ohje meidän kiertoilmakaverilla annosteltuna). Paloittele bataatti ja sipuli, lisää suolaa ja laita kattilaan reilu pala voita kaveriksi ja hämmentele hetki. Lisää vettä niin että vihannekset peittyvät ja laita mukaan kasvisliemi. Kun vihannekset ovat kypsiä, lisää mukaan uunin kautta käyneiden myskikurpitsalohkojen liha. Suristele sauvasekoittimella sileäksi ja lisää vielä kermaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.


Tuosta myskikurpitsasta jää semmonen hassu mausteinen tunne kurkkuun. Tai sitten olen vain allerginen ja mun kurkunpää ilmoittelee sulkeutuvansa. Ihan sama kumpi, syön silti ja kaksi lautasellista kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti