Täällä ei ole tapahtunut mitään sitten elokuun. Syy siihen
on se, että elävässä elämässä tapahtuu niin paljon. On palattu lomilta töihin,
on aloitettu päiväkoti uudessa tarhassa ja juhlittu lapsen kolmea vuotta
ystävien ja sukulaisten kera. Ruokaa on
myös tehty ja oltu niin nälkäisiä, että se on syöty jos nyt ei suoraan
kattilasta niin ainakin ilman räpsyjä lautasilta. Lapsi on alkanut ottaa omaa
rooliaan pöydän kattajana ja valkosipulin kuorijana.
Ystävä oli linkannut tämän ohjeen FB-sivulleen taannoin.
Innostuin helpoista aineksista ja paukkuvista sinapinsiemenistä. Ruoka onnistui pikkuisen liikaa lorahtaneesta
kurkumasta huolimatta. Jos tätä vahinkoa
ei olisi tapahtunut, olisi ollut ihanaa ja suunmakuista.
Ohje on kopioitu suoraan lähteestä eli Hesarin Kiusauksessa
blogista, vaikka muutoksia tehtiin. Uskon että toimii kuitenkin paremmin alla
olevan ohjeen mukaisesti, kuin omien säätöjeni kanssa.
Intialaista kaalia ja kikherneitä
- 600 g kaalia
- 4–5 valkosipulinkynttä
- ¾ dl rypsiöljyä
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 1 tl kurkumaa
- ½ tl cayennenpippuria
- ripaus jauhettua kardemummaa
- 2 tl suolaa
- 170 g säilöttyjä (luomu) kikherneitä
- tuoretta hienonnettua korianteria
Lihaton lokakuu on täällä. Toivottavasti moni innostuu ja
kokeilee, tai ainakin vähentää lihan syöntiään.
Vähän niin kuin tipaton. Lihaton.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti