maanantai 7. lokakuuta 2013

Intialaista kaalia ja kikherneitä

Täällä ei ole tapahtunut mitään sitten elokuun. Syy siihen on se, että elävässä elämässä tapahtuu niin paljon. On palattu lomilta töihin, on aloitettu päiväkoti uudessa tarhassa ja juhlittu lapsen kolmea vuotta ystävien ja sukulaisten kera.  Ruokaa on myös tehty ja oltu niin nälkäisiä, että se on syöty jos nyt ei suoraan kattilasta niin ainakin ilman räpsyjä lautasilta. Lapsi on alkanut ottaa omaa rooliaan pöydän kattajana ja valkosipulin kuorijana.

Ystävä oli linkannut tämän ohjeen FB-sivulleen taannoin. Innostuin helpoista aineksista ja paukkuvista sinapinsiemenistä.  Ruoka onnistui pikkuisen liikaa lorahtaneesta kurkumasta huolimatta.  Jos tätä vahinkoa ei olisi tapahtunut, olisi ollut ihanaa ja suunmakuista.

Ohje on kopioitu suoraan lähteestä eli Hesarin Kiusauksessa blogista, vaikka muutoksia tehtiin. Uskon että toimii kuitenkin paremmin alla olevan ohjeen mukaisesti, kuin omien säätöjeni kanssa.



Intialaista kaalia ja kikherneitä
  • 600 g kaalia
  • 4–5 valkosipulinkynttä
  • ¾ dl rypsiöljyä
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 tl kurkumaa
  • ½ tl cayennenpippuria
  • ripaus jauhettua kardemummaa
  • 2 tl suolaa
  • 170 g säilöttyjä (luomu) kikherneitä
  • tuoretta hienonnettua korianteria
Hienonna tai raasta kaali ohuiksi suikaleiksi (tässä monitoimikone on mainio apuväline). Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet .Kuumenna öljy kattilassa tai kannellisessa paistokasarissa. Lisää sinapinsiemenet ja laita heti kansi päälle, koska siemenet poksahtelevat. Kun poksahtelu vaimenee, ota kattila levyltä ja alenna lämpöä. Siirrä kattila takaisin levylle ja lisää kaali, hienonnettu valkosipuli, kurkuma, cayennenpippuri, kardemumma ja suola. Kääntele hetki. Jätä hautumaan kannen alle miedolle lämmölle, kunnes kaali on kypsää, mutta vielä pureskeltavan napakkaa. Tuore kesäkaali ohuina suikaleina kypsyy sopivaksi noin 10 minuutissa. Lisää loppuvaiheessa joukkoon valutetut kikherneet. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.Tarjoile sellaisenaan tai leivän tai keitetyn jasmiiniriisin kanssa. Viimeistele tuoreella korianterilla.

Lihaton lokakuu on täällä. Toivottavasti moni innostuu ja kokeilee, tai ainakin vähentää lihan syöntiään. 

Vähän niin kuin tipaton. Lihaton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti