perjantai 25. lokakuuta 2013

Fish&Chips

Meillä on töissä käynnissä 10 viikon plösöskaba. Kuka tiputtaa eniten painoa prosentuaalisesti saa käsiinsä satojen eurojen potin ja helpotusta vyötäröstä kiristävien farkkujen kanssa.  Juoksen, joogaan ja käyn pissalla sata kertaa päivässä, koska juon päivän aikana painonpudottajalle suositellut kolme litraa vettä. Miehen kompromissi mun missiota kohtaan tällä aterialla oli ruisjauhot. – Mä skippasin vehnäjauhot, kun sulla on se läsäproggis. Arvostan, jeesi on korvaamaton.



Sipsulaiset
  • viisi kiinteää perunaa
  • yksi teelusikka soodaa
  • suolaa
  • savustettua paprikajauhoa.

Leikkaa perunat tikuiksi. Keitä kypsäksi vedessä, johon on lisätty yksi teelusikka ruokasoodaa. Kuivaa kypsät tikut ja asettele uunipellille niin, etteivät ole keskenään päällekkäin toisiaan liiskaten. Mausta suolalla ja savustetulla paprikajauholla. Jälkimmäisen lisäämisestä sain ihan esityksen: ” puhalla jauho kämmeneltä ranskiksien päälle, niin leviää tasaisesti”. Tämä selvä. Laita tikut uuniin 200 asteeseen ja anna olla kunnes ovat ihanan kullankellertäviä ja paikoin rapsakan ruskeita.

Fisu
  • 350 g tuoretta turskaa
  • ruisjauhoja
  • vettä
  • rypsiöljyä.

Leikkaa kala paloiksi ja mausta se suolalla ja valkopippurilla. Pyörittele palat ruisjauhoissa. Tee vedestä ja ruisjauhoista taikina ja dippaa fisupalat siinä ennen asettamista kiehuvaan öljyyn, jota on hyvä olla paistokasarin pohjalla parin sentin verran. Paista kalat 160 asteisessa öljyssä noin neljän minuutin ajan nmolemmin puolin.

Fisun ja sipsulaisten kanssa tarjotussa soosissa oli kermaviili, majoneesia, sitruunaa ja hetken ryöpättyä ja sen jälkeen raastettua valkosipulia. Määristä ei niin tietoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti