Sipsulaiset
- viisi kiinteää perunaa
- yksi teelusikka soodaa
- suolaa
- savustettua paprikajauhoa.
Leikkaa perunat tikuiksi. Keitä kypsäksi vedessä, johon on
lisätty yksi teelusikka ruokasoodaa. Kuivaa kypsät tikut ja asettele
uunipellille niin, etteivät ole keskenään päällekkäin toisiaan liiskaten.
Mausta suolalla ja savustetulla paprikajauholla. Jälkimmäisen lisäämisestä sain
ihan esityksen: ” puhalla jauho kämmeneltä ranskiksien päälle, niin leviää
tasaisesti”. Tämä selvä. Laita tikut uuniin 200 asteeseen ja anna olla kunnes
ovat ihanan kullankellertäviä ja paikoin rapsakan ruskeita.
Fisu
- 350 g tuoretta turskaa
- ruisjauhoja
- vettä
- rypsiöljyä.
Leikkaa kala paloiksi ja mausta se suolalla ja
valkopippurilla. Pyörittele palat ruisjauhoissa. Tee vedestä ja ruisjauhoista
taikina ja dippaa fisupalat siinä ennen asettamista kiehuvaan öljyyn, jota on
hyvä olla paistokasarin pohjalla parin sentin verran. Paista kalat 160
asteisessa öljyssä noin neljän minuutin ajan nmolemmin puolin.
Fisun ja sipsulaisten kanssa tarjotussa soosissa oli
kermaviili, majoneesia, sitruunaa ja hetken ryöpättyä ja sen jälkeen raastettua
valkosipulia. Määristä ei niin tietoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti