maanantai 27. toukokuuta 2013

Tuparit

Muutosta on kaksi kuukautta ja viime perjantaina juhlittiin tupaantuliaisia. Oma kontribuutioni juhlien tarjoiluihin piti olla ensin yksi salaatti. Tämä vastuu siirrettiin minulta pois. Sitten ilmoitin tekeväni kakun. Se paloi, kun katsoin samanaikaisesti Viidakon tähtösiä. Tarjoilut olivat ehkä tästä johtuen kategoriassa maiskis. Caesarsalaattia ja vihreää salaattia sisältäen mm. grillattua parsaa, grillattuja uusia perunoita, marinoituja tomaatteja, mansikoita ja parmesania. Pöydän kuningas oli kuitenkin pitsa, jota tarjoiltiin kuudella eri tapaa:
  • barbecuekana-ananas-gorgonzola
  • kirsikkatomaatti-buffalomozzarella-itse tehty pesto
  • ananas-kirsikkatomaatti-grillattu paprika ja zucchinia
  • pepperoni-mozzarella
  • kampasimpukka-itsetehty persikkachilimössö ja maustetut seesaminsiemenet

Tiedättekö, mistä tietää että kasvisruoka on täydellinen? Kun vannoutuneet lihansyöjät santsaavat. Niin kävi miehen tekemälle valkoiselle kasvispitsalle eli pitsalle numero kuusi. Sitä ei riittänyt myöhemmin saapuneille vegetaristeille, sillä se meni sen sileän tien parempiin suihin. Pitsan kastikkeena oli 2 dl creme fraichea, johon oli sekoitettu kourallinen parmesanraastetta. Täytteenä oli grillattuja uusia perunoita ja valkosipulirosmariiniöljyssä (tästä pitää ehkä laittaa ohje myöhemmin) paistettuja marinoituja sieniä.  Ah onni!

 
 

 


Lapsi oli juhlien ajan vaarin ja famun hoteissa ja saimme viettää dagen efterin sohvalla ilman agendaa. En muista, koska viimeksi olisi ollut päivä ettei tarvitsisi tehdä yhtään mitään. Sunnuntaina tarinateppo kuitenkin palasi jo onneksi kotiin. Tuparilahjoja sateli myös pienelle ihmiselle katuliitujen muodossa (ja Annalle tiedoksi, että en sittenkään ottanut näistä krediittejä itselleni).

 
 
Oli ihanat juhlat. Kiitokset menevät upeille tyypeille ja ruoalle. Seuraavat tarjoilut laitetaan esille meillä viimeistään Flow-viikonlopun lauantain brunssin merkeissä. Itse aion panostaa ensi kerralla myös enemmän, kuin vain laittamalla pillit laseihin. Voin myös vastata jäistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti