lauantai 18. toukokuuta 2013

Munakas kelpaa aina

Kun olen päästänyt suusta lauseen " mä voin laittaa ruoan, istu sä vaan", kadun sitä lähes aina välittömästi. Ruoan laittaminen on kivaa, mutta en ole siinä mielestäni erityisen hyvä. Lisäksi arkena tulee taikoa aina jotain sekunnissa. Ei ole aikaa lukea keittokirjoja läpi ja haalia aineksia kivijalkakaupoista. Tähän ongelmaan ratkaisuni on seuraava: perunamunakas uunissa. Vaatii hyvin vähän tekijältään ja valmistuu itsestään ilman hämmentämistä, kääntämistä ja silittelyä. Kyseisessä ruoassa on vaikea epäonnistua ja se menee suurimmaksi osaksi kaupan myös metrin pituiselle (jos ei ole sieniä, sillä sienet on njyääk).


Keitin uusia perunoita ja paistoin pannulla punasipulia ja valkosipulia. Perunat pilkottiin ja ja lisättiin paistettujen sipuleiden sekaan. Joukkoon laitettiin erivärisiä pieniä tomaatteja. Maustettiin suolalla, mustapippurilla, tuoreella korianterilla ja ruohosipulilla . Ainekset levitettiin leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Päälle kaadettiin neljä kananmunaa, joihin oli haarukala sekoiteltu loraus maitoa. Koko komeuden päälle lisättiin parmesania ja mozzarellapalloja. Uuniin, 175 astetta ja 20 minuuttia kelloon aikaa. Valmistui ehkä kolme minuuttia etuajassa. Asiakkaani olivat tyytyväisiä tuotteeseen. Munakkaan kanssa syötiin avocadosalaattia, mutta lapsi vain tomaatteja. Salaatti on myös njyääk.

Kunhan lapsi herää päiväuniltaan, lähdemme mittailemaan katuja, sillä ulkona on käynnissä Arabian katufestarit. Tänään on myös ravintolapäivä ja Arabian kaduillakin on monta eri ruoan tarjoajaa. Toivottavasti jotain on vielä jäljellä, jahka lapsi on saanut akut ladattua.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti