perjantai 10. toukokuuta 2013

Ny RILLATAAN!

Olen todella odottanut että pääsen käyttämään otsikon lausetta. Poissaollessani mies oli hoitanut grillikauden avajaiset mahdolliseksi hankkimalla kaasugrillin. Eilen grillille tiensä löysi kasa kaapista löytyneitä vihanneksia kera Soija Shorizo-makkaroiden. Kaikki maistamani tofunakit ja makkarat ovat ihan kammottavan makuisia, mutta nämä bambinot maistuu myös perheen lihansyöjälle. Kyseiset einestuotteet ovat tuskin mitään terveellisen ruoan rakastajan ystäviä, mutta ei kai näitä ole tarkoitus joka päivä syödäkään. Vihannekset saivat makua miehen tekemästä grillikastikkeesta, joka valmistuu seuraavin ohjein:

1 shalotti
1 valkosipulin kynsi

Freesaa ylläolevat ja lisää

1 rkl paprikamaustetta

ja lisää

2 dl tomaattipyreetä
2 dl fariinisokeria
1/2 chili
2 dl kokista
2 dl soijaa
2 fl punaviinietikkaa
1 rkl worchester-kastiketta
1 rkl chipottle tabascoa
1/2 dl hunajaa
yrttinyytti, jossa 10 oksaa timjamia, 1 oksa rosmariinia ja 1 kanelitanko

keitä 1,5 h

lisää savumakua ja laita koko keitos blenderiin (yrttinyytti poislukien)


Lapsellani on käynyt tuuri, naapurista löytyy vain pari viikkoa vanhempi, selkeästi samalla aaltopituudella oleva pieni poika. Leikitty on nyt muutama kerta ja täällä puhutaan ystävästä. Missähän se on? Milloinhan se tulee ulos? Ehkä maailman suloisinta katsoa, kun toinen odottaa pienen moponsa selässä viereistä terassia kytäten, josko siellä tapahtuisi jotain liikettä.  Jihuu-reaktio on molemminpuolinen, kun uudet ystävät kohtaavat. Varmuuden vuoksi tilannetta väijytään myös ruokapöydästä.


Terassi toimii tällä hetkellä vielä grillin tyyssijana, kenkävarastona ja työhuoneena esim. maalausprojektille. Tarkoitus olisi saada tuo murheenkryyni laitettua kahden viikon sisään ennen tulevia tupareita, mutta saattanee jäädä haaveeksi.  Uusille ystävyksille se kyllä varmaan sopii, sillä siihen loppuvat  sitten terassilla tähän asti suoritetut mopokisat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti