Sisko toi joulun alla kaveriltaan tuliaisena itsetehtyä näkkäriä, sekä gluteenitonta että ruis- ja vehnäjauhoja sisältävää versiota. Näkkärit nakerrettiin voin ja juuston kanssa alta aikayksikön pois ja eilen tein lisää Martan ohjeella. Tämän helpompaa ei leivän teko varmaan enää voi olla, uskoisin.
Ruisnäkkärit
Sekoita keskenään kuivat ainekset ja lisää sekaan vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan vetäytyä noin 30 minuuttia. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Käytin Martan ideaa ja taputtelin taikinan tasaiseksi levyksi laittamalla toisen leivinpaperin seoksen päälle. Taikina on meinaan tosi tosi tassuihin tarttuvaa. Ripottele vielä murskattua sormisuolaa näkkärin päälle ennen sen siirtämistä uuniin. Paistoin taikinaa kiertoilmauunissa150 asteessa noin 40 minuuttia. Loppupuolella tiputin hieman asteita vielä pois, ettei kävisi käry.
Tässä sitä nyt mennään, kohti vuotta 2015! Siitä tulee yhtä hyvä kuin edellisestäkin, usko pois.
- yksi dl karkeita ruisjauhoja
- puoli dl vehnäjauhoja
- puolitoista dl kaurahiutaleita
- puolitoista dl Pirkan salaattisiemenseosta
- kolme neljäsosa dl seesaminsiemeniä
- yksi tl suolaa
- kaksi ja puoli dl vettä
- puolikas dl öljyä
- sormisuolaa
Sekoita keskenään kuivat ainekset ja lisää sekaan vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan vetäytyä noin 30 minuuttia. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Käytin Martan ideaa ja taputtelin taikinan tasaiseksi levyksi laittamalla toisen leivinpaperin seoksen päälle. Taikina on meinaan tosi tosi tassuihin tarttuvaa. Ripottele vielä murskattua sormisuolaa näkkärin päälle ennen sen siirtämistä uuniin. Paistoin taikinaa kiertoilmauunissa150 asteessa noin 40 minuuttia. Loppupuolella tiputin hieman asteita vielä pois, ettei kävisi käry.
Tässä sitä nyt mennään, kohti vuotta 2015! Siitä tulee yhtä hyvä kuin edellisestäkin, usko pois.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti