Ulkona on sata astetta lämmintä, elämme aikaa uunissa. Muutama viikko sitten, kun sisälämpötila oli lähemmäs 30, mies paistoi jotain friikin nyhtöpossusysteemiä kolme tuntia. En kiitellyt, jos näin vois sanoa.
Saatiin kuuman padan sijaan päivälliseksi kylmää keittoa. -- Jokaisesta isosta syödystä lusikallisesta saat yhden suolatikun, kuului lapsen lahjonta. Hänelle kylmä uutuus oli vähintäänkin epämiellyttävä kokemus. Hän ansaitsi neljä tikkua, itse olisin saanut koko paketin ilman lahjontaa.
Kylmä keitto
- puolikas kurkku
- puolikas kesäkurpitsa
- yksi paprika
- kourallinen pieniä tomaatteja
- yksi persikka
- kaksi valkosipulinkynttä
- sormenpään kokoinen pala inkivääriä
- sopiva kasa korianteria, basilikaa ja ruohosipulia
- suolaa ja mustapippuria
- kasvisfondi
- kiehautettua vettä ja jääpaloja
Laita kaikki käteenjäävät ainekset (mikä upea termi, jonka juuri keksin) tehosekoittimeen. Lisää kiehautettua vettä (kuumaa vettä siksi, että fondi sulaa joukkoon) ja surruta menemään. Tarkasta koostumus ja lisää vettä, mikäli keitto jää liian paksuksi. Lisää lopuksi jääpaloja tehdäksesi keitosta haalean sijaan ihanan kylmää. Lorauta kaunistukseksi ja mauksi oliiviöljyä ja chilikastiketta (meillä oli chili-inkivääriä).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti